Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

'Ενα δωμάτιο αφιερωμένο στην Τζέην Ώστεν!

 
Ως λάτρης της Τζέην Ώστεν δε μπορούσα να μη της αφιερώσω ένα μικρό δωμάτιο-εκθετήριο (room box). Έμπνευση για τη δημιουργία μου αποτέλεσε το τελευταίο και πολυαγαπημένο της σπίτι, η αγροικία του Τσώτον (Chawton cottage), όπου σήμερα στεγάζεται και το μουσείο της.
 
Το ορθογώνιο πιάνο φόρτε & το γραφείο της Τζ. Ώστεν από το Μουσείο του Τσώτον.
 

Βρήκα στην αποθήκη μου μια μικρή βιτρινούλα τοίχου ιδανική για το project μου! Έβγαλα τις τζαμένιες πορτούλες και τα ράφια και την γύρισα ώστε να είναι σε οριζόντια θέση κι όχι κάθετη όπως αρχικά ήταν.
 
 
Έπειτα την έβαψα και κόλλησα στο εσωτερικό της το πάτωμα και την ταπετσαρία σε στυλ Αντιβασιλείας (Regency 1811-20).
 

 
Η αγροικία του Τσώτον, γενναιόδωρη προσφορά του ευκατάστατου Έντουαρντ Ώστεν, αδελφού της συγγραφέως, ήταν ένα τυπικό μεσοαστικό σπίτι χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες προορισμένο να στεγάζει την χήρα κυρία Ώστεν και τις δύο γεροντοκόρες θυγατέρες της, Τζέην & Κασσάνδρα. Στο δωμάτιο πρόσθεσα το πορτραίτο της αγαπημένης της αδελφής, μία πολυθρόνα, ένα μικρό γραφειάκι και ένα ορθογώνιο πιάνο.
 
 
 
Βρήκα επίσης από το The Dolls House Emporium δύο πορτραίτα σίλουετς (βλ. http://austensdelight.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html) του Ντάρσυ & της Ελίζαμπεθ Μπέννετ (από το Pride & Prejudice BBC, 1995). Νομίζω πως θα είναι μια ευχάριστη διακοσμητική πινελιά για το δωμάτιο!
 
  
Φυσικά το δωμάτιο θα ήταν άδειο χωρίς την ίδια την Τζέην. Έτσι αποφάσισα να παραγγείλω από την Teresa Thompson του Costume Cavalcade Dolls, που ειδικεύεται στην κατασκευή κούκλων εποχής, μία κούκλα που να της μοιάζει. Η Teresa απάντησε πως δέχεται την πρόκληση και ιδού το αποτέλεσμα:
 
 
To project αναρτήθηκε στο διαδικτυακό περιοδικό του World of Jane Austen (http://www.janeausten.co.uk/create-jane-austens-room-box-dollhouse-style/).
 
 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου