Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Γουσταβιανό roombox

 


Η περίοδος της βασιλείας του Γουστάβου ΙΙΙ της Σουήδίας (1771-1792) καλείται "Γουσταβιανή" (Gustavian). Αισθητικά το κίνημα παρουσιάζει επιρροές από το γαλλικό ροκοκό αλλά κι από το νεοκλασικισμό που σταδιακά επικρατεί. Παλ αποχρώσεις, με κυρίαρχο το λευκό και υπόλευκο χρώμα τόσο για τα έπιπλα όσο και για τους τοίχους, ριγωτά και καρό υφάσματα για τις ταπετσαρίες και τις στόφες, και γενικά μία ανάλαφρη αίσθηση απλότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στη διακόσμηση. Οι ψηλές πορσελάνινες σόμπες, επίσης, είναι χαρακτηριστικές αυτής της περιόδου τόσο στη Σουηδία όσο και στις παγωμένες χώρες του βορρά.
 
 
Εικόνα έμπνευσης.
 
Η ιδέα για το roombox προέκυψε όταν αποφάσισα να μετατρέψω δύο από τις τέσσερις πολυθρόνες με κόκκινη βελούδινη στόφα που είχα στο κουκλόσπιτό μου.
 
 
Η αριστερή που την έβαψα σε λευκό χρώμα και την έντυσα με καρό στόφα θύμιζε πολύ τις πολυθρόνες της Γουσταβιανής περιόδου κι έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα μικρό εκθετήριο για να τη βάλλω μέσα. Χρησιμοποίησα για την εμπρόσθια όψη μια παλιά λευκή κορνίζα με τζάμι κι "έχτισα" τους τοίχους και το πάτωμα από σκληρό χαρτόνι που έβαψα κι έντυσα με ριγέ ύφασμα στα πλάγια. Επίσης, χρησιμοποίησα την ψηλή σόμπα από το Biedermeier roombox μου. Φαίνεται πιο ταιριαστή σε αυτό το project.
 
 

 

 
 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου